Deurne dell’Arte – het verhaal

Het plan

Stichting PeelPodium (PPD) organiseert in oktober 2019 een uniek Theaterspektakel en verandert het CCD een weekend lang in “Il Teatro di Commedia”.

Theatergezelschappen, dansverenigingen en muziekgroepen uit Deurne brengen samen een avondvullend muziektheaterverhaal in de traditionele Italiaanse Commedia dell’Arte stijl. Humor, woede, verbazing en ontroering vechten om voorrang in zang, dans en spel onder de naam DEURNE dell‘Arte 2019 ©

 Het verhaal

Pantalone, de oude en meest vrekkige man van Nostro Villaggio (Ons Dorp), wil naast veel geld verdienen ook een mooie vrouw trouwen. Als hij Colombina, de dochter van Il Dottore ontmoet op het marktplein, hoopt hij dat zij zijn vrouw zal worden. Maar Colombina is al verloofd met Spavento, een held uit het leger, die weldra het dorpje weer zal aandoen. De duivelse Pantalone bedenkt echter een sluw plan, waardoor Spavento zijn schoonzoon zal worden en hij dus óók de rijkdommen ontvangt, waar hij zo naar verlangt.

Voor zijn plannetje schakelt hij de hulp in van twee domme knechten, Pulcinella en Brighella. Maar deze knechten gaan er uiteindelijk met Colombina, Pantalone’s eigen dochter én Pantalone’s geld vandoor. Pantalone leert in deze eigentijdse Commedia Dell’Arte voorstelling dat het verstandig is om met elkaar samen te werken, maar dat je wel de juiste partners moet weten te vinden!

 De werkwijze

PPD neemt voor deze productie de regie in eigen handen, ondersteunt door een productieteam. Op basis van deelnemende amateurs, gezelschappen en verenigingen wordt het script met dialogen samengesteld en regisseert en smeedt PPD de deelnemers tot één gezelschap, waarbij elke groep of individu op zijn kracht zal worden ingezet. Zo ontstaat een muziektheaterproductie van hoogwaardig niveau in een unieke samenstelling. Zang, dans en theaterspel worden met elkaar verweven door live gespeelde muziek en liedjes.